About Us

Een internationaal erkend, tweede generatie familiebedrijf

Al meer dan 30 jaar werken we aan de innovatie van lift- en interieurbescherming. Ons bedrijf is een internationale aanbieder van oplossingen, maar zag het levenslicht in de garage van een woonhuis.

Brian en Linda Annable zaten in 1988 in de openbare bibliotheek op zoek in de Gouden Gids naar namen van honderden liftbedrijven die ze een folder wilden sturen.

Naast de opvoeding van hun twee kinderen, had het stel besloten vanuit hun garage een bedrijf te starten. Ze vroegen de bank om een lening, en kochten de benodigde bedrijfsmiddelen voor het importeren, reinigen en in zakken verpakken van natuurlijke kapokvezels. Met de zakelijke kennis van Brian en Linda’s ervaring als naaister, begonnen ze met Kapok 88 - een visie die ze deelden en die vanuit hun garage is ontwikkeld.

Ze gingen van start met één naaimachine en één snijtafel, en de vervaardiging van de eerste deken compleet met ophangogen, was een spannend moment. Ze werkten urenlang en probeerden gezins- en zakenleven te combineren, en reisden zelf naar Londen om folders te bezorgen bij elk gebouw dat meer dan één verdieping had.

Dankzij hun harde werk begon hun bedrijf te groeien. Grote liftbedrijven kochten hun dekens, en het stel kreeg niet alleen opdrachten voor liftbescherming, maar ook voor wanden in gebouwen zoals Cabot Hall en zelfs het trappenhuis van de koninklijke appartementen.

In 2007 nam hun zoon Richard het bedrijf over met dezelfde visie als zijn ouders, maar dan op internationale niveau. Hij reed ruim 1200 km naar Duitsland om de dekens van Kapok 88 voor de eerste keer op een beurs te tonen, en een jaar later nam het bedrijf haar eerste distributeur aan.

Onze belofte

Ons succes is gebaseerd op onze uitstekende reputatie en de normen die wij hanteren. Door vanaf het begin trouw aan onze waarden te blijven, zijn we uitgegroeid van twee ouders  met een naaimachine in een garage tot een internationaal, tweede generatie familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring.

Kwaliteit - Het heeft geen zin om een product te maken dat retour gezonden wordt, dus dat doen we dan ook niet. We zijn er trots op dat we onze opdrachten meteen goed uitvoeren, en maken onze producten met de hand, met gebruik van hoogwaardige materialen, op basis van de nauwkeurige specificaties van de klant. We leveren eersteklas oplossingen en kwaliteit staat daarbij centraal.

Prijs - We begrijpen dat uw investeringen beschermd moeten worden, maar bescherming hoeft niet peperduur te zijn. Onze producten zijn van een topkwaliteit, zonder een buitensporig prijskaartje. We verstrekken individuele offertes op basis van uw eisen, om ervoor te zorgen dat we u de allerbeste prijs bieden.

Service - Wij zijn uw one-stop-shop voor interieurbescherming. U hoeft zich geen zorgen te maken over opmeten of installatie: wij bieden die diensten als onderdeel van ons pakket. We kunnen u bovendien advies geven over de beste ophangsystemen, dus u staat er niet alleen voor.

Snelheid - Onze producten worden met de hand gemaakt, dus doen we ons uiterste best om precies aan uw eisen te voldoen. Dit betekent echter niet dat u rekening met lange levertijden moet houden. We begrijpen dat onze klanten vaak strakke deadlines hebben, dus proberen we altijd volgens uw tijdsschema te werken.

 

“In het begin gingen we naar de openbare bibliotheek en zochten we in de Gouden Gids naar liftbedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Er waren er honderden. We stuurden ze allemaal een folder. 

“We gingen zelfs naar Londen waar we bij alle gebouwen met twee of meer verdiepingen een folder in de brievenbus deden. Het begin was zwaar: we werkten urenlang, en probeerden het werk in balans te houden met de opvoeding van de kinderen en het gezinsleven.”

- Linda Annable

“Het was alleen haalbaar dankzij het team van medewerkers waarmee we al 30 jaar samenwerken. We hebben goede relaties opgebouwd en ons bedrijf is gegroeid via mond-op-mond-reclame en persoonlijke aanbevelingen van klanten.

“Richard is nu de Algemeen Directeur, en heeft deze kant van het bedrijf verder ontwikkeld. We exporteren nu ook naar Europa en daarbuiten.”

- Brian Annable

ONZE NAAM De kapokboom

Kapok is een zeer zachte, natuurlijke vezel die in de vruchten van de tropische kapokboom groeit. Kapok wordt meestal gebruikt voor kussens en knuffels, maar was ook het oorspronkelijke materiaal dat in onze dekens werd verwerkt. Tegenwoordig gebruiken we een synthetisch alternatief, maar de kapokvezel wordt nog steeds in veel producten wereldwijd gebruikt.

 

Neem vandaag nog contact op om uw liftbescherming te bespreken

CONTACT

We bespreken graag uw eisen met u, zodat we u de beste opties voor uw lift(en) of project kunnen bieden.

Neem contact op via het formulier of bezoek onze pagina Offerteaanvraag om ons meer informatie over uw eisen te geven.

Bij Kapok (1988) Ltd nemen we uw privacy serieus en zullen we uw persoonlijke gegevens alleen gebruiken om uw aanvraag of account te beheren en om de producten en diensten te leveren die u bij ons hebt aangevraagd. Het is echter mogelijk dat we van tijd tot tijd contact met u willen opnemen met informatie over andere producten, diensten of aanbiedingen die we bieden. Als u ermee instemt dat wij contact met u opnemen voor dit doel, vink dan aan om aan te geven hoe u wilt dat wij contact met u opnemen:
Kapok (1988) Ltd mag uw persoonlijke gegevens alleen delen met een van onze goedgekeurde distributeurs zoals vermeld op onze website, en alleen met betrekking tot het beheren van uw vraag, account of om u producten en uitstekende service te bieden.